zondag 26 juli 2009

LO Ik zie, ik zie...

Gisteren na de crop middag had ik de smaak te pakken en heb ik nog een simpele LO gemaakt. Het papier was zo mooi dat ik het toch wel moeilijk vond om er een LO van te maken. Ik heb er dus voor gekozen om maar 1 foto te gebruiken en hier is een Hambly Screen Print als mat overheen gedaan, titel van foam thickers en daarna met bruine pen bewerkt en nog een paar bloemetjes.


LO Steentje

Gistermiddag ben ik lekker gaan croppen bij Monique (Scraps). Het was weer erg gezellig. Hier heb ik een LO gescrapt van Aiden (ja.. van wie anders :-).

Vanaf de allereerste keer buitenspelen heeft Aiden iets met steentjes. Op deze foto heeft ze dus ook een steentje vast, vandaar de titel. Ik heb een sketch gebruikt van Judith. De sketch kun je hier vinden.


woensdag 22 juli 2009

Tea Bag Holder

Vandaag heb ik een Tea Bag Holder gemaakt. Bij Create4fun kun je gratis een nederlandse werkbeschrijving hiervoor aanvragen. Ik vond het er erg ingewikkeld uitzien maar het is heel gemakkelijk om te maken. Het geheel wordt niet zo groot dus ideaal om restjes papier mee op te maken. Je kunt er 2 theezakjes (of kleine chocolaatjes) in kwijt. Leuke combinatie van kaart en cadeau ineen.



Binnenin ziet het er als volgt uit.


Het papier is uit de Wisteria-lijn van BasicGrey. Verder heb ik weer gebruik gemaakt van een aantal Cuttlebug embossingmallen en nestabilities. De egeltjes zijn gestempeld en daarna ingekleurd met Derwent potloden.

1e kerstkaartjes van dit jaar

Vorig jaar had ik een beetje laat bedacht dat ik al mijn kerstkaartjes zelf wilde maken. Dit jaar dus maar alvast begonnen. Ik heb inspiratie opgedaan op de Heartprints site. Hier staan echt duizenden kaartjes die veelal met de cuttlebug en met stempels zijn gemaakt. Hier mijn drie 'witte kerst'-kaartjes.

Bij deze kaart heb ik de Cuttlebug Snowflakes embossingfolder en de Ice Crystal snijmal gebruikt. De ijskristal is met stickles bewerkt en hierna is er een brad doorheen gedaan. De tekst is geprint.


Bij deze kaart heb ik de Cuttlebug D'vine Swirls en Swiss Dots embossingfolder en de Ice Crystal snijmal gebruikt. Verder nog wat glimmertjes geplakt en de tekst gestempeld.


Bij deze kaart heb ik de Cuttlebug Swiss Dots embossingfolder en de Ice Crystal snijmal gebruikt. Verder zijn de lijnen met de Score-Pal gemaakt. De tekst is weer gestempeld.

woensdag 15 juli 2009

Bloemkaart

Via via ben ik op de blog van Peet terrecht gekomen. Ze maakt mooie kaarten die niet standaard vierkant of rechthoekig zijn. Een van haar kaarten had de vorm van een bloem. Het patroon staat op haar blog. Dit patroon heb ik omgezet in .svg om het daarna als .gsd met de Silhouette te snijden.


Het middengedeelte van de bloem kan vervolgens geopend worden alsof het een normaal kaartje is. De bloem heb ik uit kraft cardstock gesneden en uit wit papier de cirkel. Hierna het een en ander aan design papier gebruikt. De vlinders zijn ook met de Silhouette gesneden. Aan de binnenkant heb ik vervolgens nog een tekststempel gebruikt.

dinsdag 14 juli 2009

Cards Only

Zondag nog wat tijd over nadat ik het kaartje met het 'voel'-papier had gemaakt. Ik heb toen een begin gemaakt met de volgende kaart en vandaag heb ik hem afgerond.

(Excuses voor de slechte kwaliteit, maar de foto's wilde vandaag niet lukken)
Het stempelafdrukje zit ook weer op een kaartje.


Het idee van deze kaart komt uit de Cards Only nr 8.

De vlindertjes, takjes en de swirl aan de binnenkant van het stempelafdrukje zijn allemaal met de Silhouette gesneden. Het Magnolia afdrukje komt nog uit mijn voorraadje blogcandy-afdrukjes. Verder heb ik nog gebruik gemaakt van een randpons, stickerband van de Xenos, kleine roosjes van de Action, wat bloemen en aan de binnenkant twee stempelafdrukjes.

Voelen

Afgelopen zaterdag ben ik cardstock gaan kopen bij Monique (Scraps). Ze had net een lading nieuwe spullen uit Amerika in de winkel dus daar heb ik natuurlijk ook nog even naar gekeken. Ze had heel mooi papier met mooie kleuren wat ik niet kon laten liggen. Toen ik het papier zag had ik gelijk het idee voor deze kaart in mijn hoofd. Zondag dus maar gelijk in elkaar gefreubeld. Het aparte aan dit papier is dat de bruine lijnen aanvoelen als vilt (ligt ook op het papier). Dit is helaas op de foto totaal niet te zien en alleen voorbehouden aan degene die de kaart in zijn handen krijgt.


De scallop cirkels zijn met de nestabilities gemaakt. Op de witte cirkel is een Penny Black stempel gezet en ingekleurd met mijn Derwent potloden. De swirl is met de Silhouette gesneden.

donderdag 9 juli 2009

Verhuiskaart

Voor het eerst een verhuiskaartje gemaakt. Ik heb het kaartje erg simpel kaartje gehouden omdat ik het papier al mooi genoeg vond. De vogelhuisjes heb ik met de Silhouette gesneden en de tekst is met MSWord geprint en daarna gemat.

woensdag 8 juli 2009

LO fotomodel

Één van de foto's van de fotograaf heb ik vorige week nog gebruikt om een LO te scrappen. Ik heb hier gebruik gemaakt van een sketch van Judith. Het papier is van BasicGrey (Wisteria). De bloemen zijn weer met de Silhouette gesneden en de scallop randjes zijn met een randpons gemaakt.

Aiden's foto-shoot

Rond vaderdag had de fotograaf een portretactie. Je kunt dan een foto-shoot laten maken en dan kun je 3 13x18 cm foto's uitzoeken. Wij hebben dit ook met Aiden laten doen. Ging dit jaar niet zo makelijk als vorig jaar aangezien ze behoorlijk mobiel is en niet wilde zitten en lachen, maar toch nog wel een 3-tal leuke foto's gekregen. Dit zijn ze geworden.

woensdag 1 juli 2009

Verzoekje

Kreeg van mijn moeder het verzoekje om een verjaardagskaartje te maken voor het zoontje van vrienden van hun. Hij wordt volgende week namelijk 3 jaar. Nu zijn mannenkaartjes niet zo mijn ding maar ik heb een poging gewaagd en vind het zelf niet slecht uitgevallen. Ik heb gebruik gemaakt van de sketch uitdaging van Create4fun. De sketch uitdaging van deze maand is als volgt:

En dit is mijn uitwerking geworden:


Ik heb de sterretjes met de Silhouette gesneden en deze vervolgens met 3d tape opgeplakt. De tekst is geprint en daarna gemat. Hier een tweetal detailfoto's.


Vakantie

We zijn alweer bijna een week terug. We zijn met zijn drieën een weekje naar het griekse eiland Karpathos geweest. Heerlijk weer gehad, bijna elke dag het zwembad voor ons drieën en natuurlijk lekker eten. De eerste keer vond Aiden het zwemmen maar niks, maar elke dag vond ze het leuker worden. Hier een kleine impressie van onze vakantie.


Ik ben deze week ook nog vrij en heerlijk aan het genieten van het mooie weer. Als het weer weer wat minder wordt heb ik in ieder geval weer een hoop leuke foto's om LO'tjes van te maken. Nu nog ergens tijd zien te regelen :-)

26 juni

26 juni is een dag waarop veel mensen jarig zijn, namelijk mijn Hans, ons overbuurmeisje, het zoontje van mijn vriendin, een internetvriendin van Hans en vast nog veel meer mensen. Aangezien wij van 18 tot 25 juni met vakantie waren moesten deze kaartjes dus ook nog even voor de vakantie gemaakt worden.
Het zoontje van mijn vriendin werd alweer 3 jaar. Daar heb ik het volgende kaartje voor gemaakt:


Dit kaartje is m.b.v. een silhouette design gesneden en daarna heb ik met verschillende kleurtjes de voorkant van de taart gemaakt. Nog even een 3 gesneden en door de cuttlebug gehaald. En mijn nieuwe happy birthday stempel gebruikt.

Voor ons overbuurmeisje heb ik me lekker kunnen uitleven met roze en bloemetjes. Dit is de kaart geworden:


Hier heb ik gebruik gemaakt van een van de stempelafdrukjes die ik een tijdje geleden via een blogcandy heb gekregen. Het stempeltje is ingekleurd met Derwent potloden.

Verjaardagskaart

Voor de vakantie nog even druk geweest met het maken van een aantal verjaardagskaartjes. Op de valreep vielen de nestabilities in de bus dus daar heb ik maar gelijk een kaartje mee gemaakt. Het oorspronkelijke idee van dit kaartje komt uit de Cards Only.

Het 'stik'-werk is met de hand gedaan.